Piatra de temelie a echipei de service RADIOMED a fost pusă de o parte din inginerii și tehnicienii formați în cadrul echipei de proiectare și producţie a singurului producător de aparatură röentgen din România. În cursul anului 1968 acesta a achiziţionat de la Compagnie Generale de Radiologie (C.G.R.) - Franţa, licenţa de producţie pentru un aparat radiologic medical dotat cu un generator cu putere medie (generator monofazat 125kV - 400mA) şi două posturi de lucru.


În perioada anilor 1969-1970 a fost prelucrată şi adaptată documentaţia tehnică, realizate prototipurile şi construită linia de fabricaţie pentru Eltex 400 – prima instalaţie röentgen diagnostic fabricată în România.


Ulterior s-a diversificat gama de produse oferite, dezvoltate atât urmând proiecte proprii cât şi proiecte realizate în cooperare cu firme europene cu tradiţie, precum: Medicor - Ungaria, Chirana - Cehoslovacia, Tur - Germania etc.


Dintre proiectele proprii au mai avut succes şi au fost recunoscute pentru calitate şi fiabilitate instalaţii precum: Dentix (aparat radiologic dentar intra-oral), Deltex (aparat radiologic dentar intra-oral), Eltex 200 (aparat radiologic pentru micro-radio-fotografie).


Proiectele iniţiale au fost continuu modernizate, pentru a ţine pasul cu noile descoperiri în domeniu. Astfel, în perioada 1980-1985, ca urmare a implementării unui sistem comercial tip Barter în parteneriat cu firma Medicor - Ungaria, Eltex 400 începe să includă în dotarea standard un amplificator de imagine. În paralel, este lansat pentru piaţa din România Etirol – echipamentul röentgen mobil cu monobloc tip Mediroll (monobloc produs de Medicor - Ungaria). Aceeaşi instalaţie, Etirol, este livrată în sistem OEM şi firmei Medicor, care o comercializează sub denumirea de Mediroll pe piaţa sud-americană, în special în Brazilia.


Instalaţiile radiologice pentru control bagaje tip Eltexspot, dezvoltate după un proiect propriu în două variante (sistem de control orizontal – pentru bagaje, respectiv sistem de control vertical – pentru controlul accesului în penitenciare) au intrat în dotarea uzuală a beneficiarilor români.


În anii de început se produceau, în medie, 30-40 instalaţii / an, în timp ce în perioada 1977-1978 se livrau şi instalau aproximativ 100 de instalaţii / an atât în Romania cât şi în ţările cu care erau încheiate contracte de colaborare.


Diversificarea producţiei de echipamente medicale s-a concretizat şi în livrarea de instalaţii de fizioterapie (precum Magnetodiafrux şi Diafrem – echipamente produse urmând proiecte proprii), motoare şi componente electrice pentru unit-uri dentare etc.


Ultimele produse au fost executate şi instalate în spitale din România în anii 1991-1992.


Astfel, fondatorii RADIOMED au format și continuă să conducă o echipă de service care are la bază o bogată experiență în care se îmbină munca în proiectare cu cea de pe linia de producție. Acei ani dedicați studiului și proiectării instalațiilor radiologice performante și cu lungă durată de viață - unele dintre ele încă funcționează după 30 de ani - își regăsesc continuitatea și fructificarea muncii în activitatea tinerei echipe care li s-a alăturat de-a lungul anilor.


 
       

Radiomed Impex S.R.L.; sediu social: București, sector 5, str. Abatajului, nr. 44, cod poștal: 051511; cod unic de înregistrare: RO17984504;
nr. Înregistrare la Registrul Comerțului: J40/16214/2005; capital social: 1.000 lei